Figuratief
!

Portret en figuur tekenen

Al meer dan 15.000 exemplaren verkocht!
Ingedeeld in twee secties: portret en figuur
Boordevol prachtige illustraties
Handboek voor beginners en gevorderden
Aantrekkelijk geprijsd
Portret en figuur tekenen is een helder boek, kort en bondig geschreven, met een uiteenzetting over de bouw van het menselijk lichaam, en de functie en werking van het skelet en de spieren. Naast deze basiskennis behandelt Louise Gordon de artistieke wijze van kijken en tekenen, waaronder perspectief en verhoudingen. Het boek is prachtig geïllustreerd met vele tekeningen, voorzien van bijschriften. Dit complete boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van portret- en figuurtekenen.

Anatomie voor Kunstenaars

In prijs verlaagd!!

Een gedetailleerd en visueel aantrekkelijk naslagwerk.

Sarah Simblet

In Anatomie voor kunstenaars ontsluiert kunstenaar Sarah Simblet de bouw van
het menselijk lichaam en laat ze ons aan de hand van prachtige foto's en tekeningen zien hoe we alle onderdelen van het menselijke figuur realistisch vast kunnen leggen. In zes tekenlessen leert men met nieuwe ogen naar het lichaam te kijken en worden er technieken getoond om skelet, hoofd, ribben, bekken, handen en voeten te observeren en te tekenen. De pagina's van kalkeerpapier zijn hierbij een handig hulpmiddel.

Dieren tekenen en schilderen met Marjolein Kruijt

BINDWIJZE: Harde kaft.
AANTAL PAG: 143

‘Dieren schilderen gaat verder dan alleen gelijkenis, de essentie ligt diep in de ogen’ Marjolein
Hoe blaas je leven in de ogen? Hoe krijg je ruimte in de vacht?

Kunstenares Marjolein Kruijt toont in dit boek hoe je het karakter van dieren kunt vangen in pastel, aquarel en olieverf. Naast een aantal basistekentechnieken volgen de lessen voor het maken van een realistische tekening of schilderij. Met uitleg en tips over kleurgebruik, lichtval, ruimte en compositie. Middels een aantal oefeningen leer je hoe te schetsen en op locatie te werken. Dit boek toont voor elk wat wils, beginnend of gevorderd.

Fascinerende landschappen

De wereld van het acrylschilderen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd: het is uitgegroeid tot een ondoorzichtig bos van mediums, gereedschappen en technieken.

Klimmer neemt de lezer mee naar de wereld van abstract geschilderde landschappen en draagt zijn kennis in woord en beeld en op begrijpelijke wijze over. Zo laat hij zijn lezers kennismaken met verschillende oppervlakte-effecten die met paletmes, spons, borstel en o.a. spattechnieken te creëren zijn. Maar ook aspecten als inzicht in kleur en perspectief komen in het boek aan bod. Zelfs de indrukwekkendste schilderijen blijken nu relatief eenvoudig te maken.

Een bron van kennis en inspiratie voor zowel een beginnende als gevorderde kunstenaar.

  • Stap- voor-stapinstructies met veel foto's
  • Technieken, kennis en inspiratie
  • Voor beginnende en gevorderde kunstenaars

Flora voor kunstenaars

In prijs verlaagd!!
Fantastische visuele handleiding voor iedereen met belangstelling voor planten en hun rol in de kunst
In dit boek illustreert Sarah Simblet een ongelofelijke variatie in bloemen, planten en bomen als inspiratie om te observeren en te tekenen. De schitterende tekeningen, aangevuld met prachtige fotoportretten van planten, laten zien hoe wortels, stengels, bladeren, bloemen en
vruchten in elkaar zitten. De tekenlessen en voorbeelden uit Sarah’s schetsboeken brengen u de vaardigheden bij die u nodig hebt om planten goed op papier te zetten.

Klassieke school - Schildertechnieken

Visueel onderwijsmodel voor kunststudenten.
Met praktijkgerichte oefeningen.

De klassieke school Schildertechnieken is een rondleiding door een opleidingsatelier met de klassiek geschoolde kunstenaar Juliette Aristides, als uw gids. Aristides gebruikt de werken van oude meesters en de meest gerespecteerde realistische kunstenaars van vandaag om principes te onthullen en te onderwijzen. In eigen tempo kunnen de studenten geleidelijk aan hun vaardigheden ontwikkelen.

Met praktijkgerichte oefeningen voor het maken van o.a. stillevens en portretten.

De klassieke school Schildertechnieken is ideaal voor de kunststudent die op zoek is naar een tijdloos en visueel onderwijsmodel op schildergebied.

Klassieke school - Tekentechnieken

Visueel onderwijsmodel voor kunststudenten.
Met praktijkgerichte oefeningen.

De klassiek opgeleide kunstenares Juliette Aristides is de auteur van deze uitgave. Aristides gebruikt de werken van oude meesters en de meest gerespecteerde realistische kunstenaars van vandaag om principes te onthullen en te onderwijzen. In eigen tempo kunnen de studenten geleidelijk aan hun vaardigheden ontwikkelen.Met praktijkgerichte oefeningen voor het maken van o.a. stillevens en portretten.
"De klassieke school" is ideaal voor de kunststudent die op zoek is naar een tijdloos en visueel onderwijsmodel op tekengebied

De Kunst van gezichten en figuren tekenen,

Niets zo intrigerend als de menselijke figuur.

• Leerzame, praktische handleiding
• Essentieel voor het leggen van accenten
• Voor de beginnende en de gevorderde kunstenaar

In dit boek laat Giovanni Civardi de veelzijdigheid van de menselijke figuur zien. Met verschillende tekentechnieken en –materialen toont hij stap voor stap hoe de basis getekend moet worden. Vervolgens worden de instructies om de accenten aan te brengen getoond. Uiteraard wordt de menselijke figuur in alle mogelijke houdingen en het gezicht met veel verschillende expressies weergegeven.

De Kunst van landschappen tekenen,

Leer de diversiteit aan landschappen tekenen

  • Stap voor stapinstructie met foto's
  • Alle belangrijke elementen uit een landschap worden behandeld
Van een klein dorpsstraatje tot berglandschap, Civardi toont in dit boek werkelijk alle facetten van het tekenen van landschappen.
Met verschillende tekenmaterialen en technieken worden alle stappen getoond. De vele instructiefoto’s zorgen ervoor dat er geen stap wordt overgeslagen. Alle belangrijke elementen, zoals lucht, bodem, bomen, water en bergen ontbreken hierbij niet.

Iedereen kan Tekenen

In dit boek gaat auteur Barrington Barber in op de belangrijkste tekenonderwerpen - stillevens, figuren, landschappen en portretten - en demonstreert hij de specifieke vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Het boek is ingedeeld op techniek en toont per hoofdstuk een aantal voorbeelden om stapsgewijs te tekenen. De makkelijk te volgen aanpak van Barber maakt hem
de ideale begeleider voor zowel beginners als gevorderden.
Voor tekenaars die hun vaardigheden willen opbouwen en/of verfijnen, is dit boek van onschatbare waarde

Kunstzinnig.nl

‘Ieder mens is een kunstenaar’ Joseph Beuys
Kunstzinnig.nl laat zien dat kunst dichtbij is

Meer dan vijftig succesvolle kunstenaars laten inspirerend werk zien en leggen uit wat hen drijft. Over idealisten die doen waar ze zin in hebben, onder wie een schilderende piloot en een gewezen kapster die inmiddels leeft van de kunst. Wie dit boek leest, zal denken: dat wil ik ook! En dat niet alleen: de gids vult een gat in de markt en biedt kwalitatieve en betaalbare kunst. De interieurideeën, cadeautips en workshops maken het plaatje compleet. Onmisbaar voor kunstzinnige makers, kijkers en kopers!

Stillevens in Olieverf

Dit prachtige, instructieve boek maakt gebruik van het stilleven als een praktisch voorbeeld om verschillende olieverftechnieken onder de knie te krijgen, door middel van stap-voor-stapillustraties, voorbeelden en tips; zoals hoe je je atelier het beste in kan richten en het prepareren van je canvas of papier voor het werken met olieverf.
Van simpele composities tot meer complexe arrangementen, Stillevens in olieverf biedt iedereen de basis van het schilderen in olieverf.

Modetekenen

Dit is dé complete handleiding voor het tekenen van modefiguren. Aan de hand van voorbeelden en technische aanwijzingen toont het stap voor stap hoe een modetekening ontstaat. Van het uitwerken van indrukken, de tekening en de styling, tot aan de presentatie - alles komt aan bod!
De vele voorbeelden en schitterende illustraties maken dit boek een inspiratiebron voor iedere mode-liefhebber!