Abstract
!

De Kracht van kleur

Het boek start met de drie primaire kleuren om kennis te maken met het samenstellen van kleur. Gaandeweg het boek komen de andere kleuren ook aan bod. De fraaie sfeerfoto’s dienen als uitgangspunt bij het tot stand komen van een kleurenpalet. De toepassingen ter ondersteuning van de kleurtheorie worden in de vorm van een aantal creatieve projecten beschreven. De kracht van kleur is rijkelijk geïllustreerd; de vele prachtige foto’s zijn gemaakt door de auteur Jean-Paul van Boxtel. Het boek is bestemd voor docenten en studenten en kunstenaars van elk niveau.

AquarelCreatief

Schilderen met aquarelverf gebeurt grotendeels met water. Morelle laat de lezer om te beginnen kennismaken met de effecten van water en verf.Jean-Louis Morelle
Door middel van eenvoudige oefeningen raakt de lezer vervolgens bekend met de wereld van licht en kleur en leert hij hoe hij de gewenste resultaten kan bereiken. De volgende stap is het werken op natte en droge ondergronden en invloed uitoefenen op de transparantie en dekkracht van aquarelverf. Alle technieken worden stapsgewijs getoond en zijn eenvoudig te volgen.

Dit bijzondere boek is een gedegen basis voor iedereen die een stap vooruit wil maken in deze prachtige schildertechniek.

Met vele prachtige voorbeelden
Voor de beginnende en gevorderde aquarellist

Abstraheren kun je leren

Het boek behandelt een ‘grijs’ maar kleurrijk gebied tussen figuratie en abstractie figuratie en abstractie

Abstraheren kun je leren bestrijkt een breed terrein. De losse, impressionistische wijze van schilderen van Kees van Aalst laat veel over aan de fantasie van de beschouwer. In zijn werk is het onderwerp herkenbaar, maar het staat mijlenver af van de fotografische benadering. Met vrijheid en losheid geschilderd. Hij laat de lezer zijn fantasie en verbeelding gebruiken. Deze fraaie uitgave is een stimulans om te gaan experimenteren met de getoonde werkwijze en voorbeelden met als doel het ontwikkelen van een eigen signatuur. Deze uitdagende methode is vooral bedoeld voor de enigszins gevorderde schilder.

Expressie in acryl

Dit boek staat bol van de inspiratie en is een uitdaging voor elke kunstenaar, beginnend of gevorderd.
De schrijfster Patti Brady is vooral in de Verenigde Staten een begrip voor de kunstenaar die verder wil met speciale acrylverf toepassingen en hulpmiddelen.

Acrylverf is momenteel veruit de populairste verfsoort voor kunstenaars. Niet alleen door de prachtige kleurenrange waarin het verkrijgbaar maar ook door de ongekende mogelijkheden die deze verfsoort biedt. De verf laat zich met vrijwel elk medium mengen en daarmee kunnen de prachtigste effecten worden gecreëerd. In dit boek worden hoofdstuk na hoofdstuk de meest uiteenlopende effecten beschreven en getoond. Het boek staat bol van de inspiratie en is een uitdaging voor elke kunstenaar, beginnend of gevorderd.

Abstract, een bron van inspiratie

Na het succes van 'Ga Abstract' en 'Ga Abstract 2 De Praktijk' opnieuw een boek waarin lessen en studieopdrachten centraal staan. De 'Abstracte Schilder Methode' is de nieuwe manier van studeren, waarbij het schilderen vanuit uzelf en het ontwikkelen van artistieke vaardigheden centraal staan. De methode opent de weg naar de essentie van het schilderen: de weg naar creativiteit, expressiviteit, originaliteit en eigenheid. Een boek voor amateurs, professionele kunstenaars, docenten en studenten die zich willen richten op het non-figuratieve en abstracte schilderen.

Abstract, het spel met techniek en textuur

Abstract schilderen is de basis voor artistieke vrijheid

Auteur Rolina van Vliet liet de kunstenaar in eerdere boeken kennis maken met de abstracte schildermethode. Dit is een methode waarbij het schilderen vanuit zichzelf en het ontwikkelen van artistieke vaardigheden centraal staan. In dit boek wordt ingegaan op de praktijk en het belang van het vrije spel met techniek en textuur, voor met name het abstracte en non-figuratieve schilderen. Na de basisuitleg volgt een keur aan studieopdrachten - inclusief tips en inspirerende afbeeldingen - om het abstracte schilderen in praktijk te kunnen brengen. Een inspirerend studieboek voor (kunst)docenten, studenten, amateurs en professionals.

Ga abstract, de praktijk

Ga abstract, de praktijk bevat 65 studieopdrachten waarmee u zelfstandig aan de slag gaat. Een boek voor zowel amateurs als professionele kunstenaars en voor docenten en studenten die zich willen richten op het non-figuratieve en abstracte schilderen.

Ga abstract, de weg naar creativiteit

Ga Abstract behandelt vragen als: hoe kunnen primaire of secundaire beeldelementen een kunstwerk maken of breken, wat bezit een goede compositie en hoe ga ik op zoek naar inspiratie? Bovendien bevat het verschillende vaardigheden, handige tips voor de kunstenaar en kleurrijke kunstwerken uit de praktijk. Zowel professionals als amateurs kunnen meteen aan de slag met dit boek!

Van figuratief naar abstract

Hoe abstract kan je schilderij zijn?
Een avontuurlijke ontdekkingstocht naar vrijheid in schilderkunst
Laura Reiter beschrijft in dit boek, aan de hand van vele voorbeelden, de mogelijkheden om realistisch werk om te bouwen tot een abstract schilderij. De centrale vraag is telkens: Waar ligt de grens, en is er eigenlijk wel een grens? Ga experimenteren met materialen, vormen, kleuren en compositie. Reiter bespreekt alle fases van deze ontdekkingstocht met als einddoel een handreiking naar een persoonlijke en vrije schilderstijl. Dit boeiende boek zal het schilderplezier van elke kunstenaar vergroten!