Potlood
!

Grondbeginselen voor het tekenen + DVD

Leer de basistechnieken van het tekenen beheersen… en de wereld van de kunst gaat voor je open!

Inclusief dvd

Werkelijk iedereen kan leren tekenen met dit basisboek van Barrington Barber. De basis voor het tekenen van stillevens, portretten en landschappen wordt aan de hand van vele stappen duidelijk gemaakt. Technieken als schaduw, licht en perspectief komen allemaal aan bod. Na de grondbeginselen vervolgt het boek met verdieping in de tekentechnieken. Op de dvd toont Barber de opbouw van de projecten en diept hij de technieken verder uit.

Hoe teken ik de natuur

De 5 delen uit de 'Hoe teken ik'-serie zijn al jaren een groot succes. De boeken vormen een praktische handleiding om in slechts enkele stappen te leren tekenen. Elk boek bevat circa 200 tekeningen. De handzame tekengidsjes zijn nu in prijs verlaagd! Succes verzekerd!

Portret en figuur tekenen

Al meer dan 15.000 exemplaren verkocht!
Ingedeeld in twee secties: portret en figuur
Boordevol prachtige illustraties
Handboek voor beginners en gevorderden
Aantrekkelijk geprijsd
Portret en figuur tekenen is een helder boek, kort en bondig geschreven, met een uiteenzetting over de bouw van het menselijk lichaam, en de functie en werking van het skelet en de spieren. Naast deze basiskennis behandelt Louise Gordon de artistieke wijze van kijken en tekenen, waaronder perspectief en verhoudingen. Het boek is prachtig geïllustreerd met vele tekeningen, voorzien van bijschriften. Dit complete boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van portret- en figuurtekenen.

De Kunst van licht en schaduw tekenen

Met verschillende tekentechnieken en -materialen laat Giovanni Civardi stap voor stap zien hoe het tekenen van het licht en schaduw tot stand komt. Waar komt het licht vandaan? Welke
delen vangen geen licht? Hoe geef ik dat weer? Aan de hand van dit waardevolle naslagwerk
worden de vaardigheden om dit waarheidsgetrouw te leren teken aangereikt ondersteunend door
vele gedetailleerde illustraties.

De Kunst van portret tekenen

Een praktisch en eenvoudig te volgen handleiding om de kunst van het portrettekenen van volwassenen en kinderen te leren. Giovanni Civardi bespreekt compositie, licht en schaduw, details, textuur, het opbouwen van een afbeelding en het vastleggen van een gelijkenis. Werkend met diverse tekenmaterialen en -technieken. Ideaal voor diegene die portret wil leren tekenen en/of zijn vaardigheid wil verbeteren!

De Kunst van anatomie tekenen

Anatomie tekenenis een visueel naslagwerk voor het tekenen van het menselijk lichaam. Het boek start met de structurele kenmerken van de botten en spiermassa. Honderden tekenin– gen illustreren zowel de onderliggende structuur als de buitenkant. Het gezicht, de romp, armen, benen, handen en voeten worden uitgebreid in beeld gebracht, zelfs met aandacht voor het effect van beweging. Een praktische uitgave die een bijdrage levert aan de techniek van kunstenaars op alle niveaus.

De Kunst van handen en voeten tekenen

Het is algemeen bekend dat handen en voeten de moeilijkste lichaamsdelen zijn om te tekenen. Deze inspirerende en makkelijk te volgen handleiding leert u het proces te volgen met behulp van potloden, houtskool, pen en inkt. Leer het belang van observatie, schetsen van de beweging van handen en voeten. Met nuttige adviezen over licht, schaduw en toon. Het boek staat boordevol informatie, snelle schetsen en uitgebreide werken. Geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het tekenen van de menselijke figuur.

De Kunst van het naakt tekenen

Met de informatie en tips uit dit naslagwerk leer je stap voor stap alle facetten van het mannelijk en vrouwelijk naakt in verschillende poses tekenen. Gebruikmakend van verschillende
tekentechnieken en -materialen laat Giovanni Civardi allerlei schetsen van het menselijk lichaam zien.

De Kunst van gezichten en figuren tekenen,

Niets zo intrigerend als de menselijke figuur.

• Leerzame, praktische handleiding
• Essentieel voor het leggen van accenten
• Voor de beginnende en de gevorderde kunstenaar

In dit boek laat Giovanni Civardi de veelzijdigheid van de menselijke figuur zien. Met verschillende tekentechnieken en –materialen toont hij stap voor stap hoe de basis getekend moet worden. Vervolgens worden de instructies om de accenten aan te brengen getoond. Uiteraard wordt de menselijke figuur in alle mogelijke houdingen en het gezicht met veel verschillende expressies weergegeven.

De Kunst van landschappen tekenen,

Leer de diversiteit aan landschappen tekenen

 • Stap voor stapinstructie met foto's
 • Alle belangrijke elementen uit een landschap worden behandeld
Van een klein dorpsstraatje tot berglandschap, Civardi toont in dit boek werkelijk alle facetten van het tekenen van landschappen.
Met verschillende tekenmaterialen en technieken worden alle stappen getoond. De vele instructiefoto’s zorgen ervoor dat er geen stap wordt overgeslagen. Alle belangrijke elementen, zoals lucht, bodem, bomen, water en bergen ontbreken hierbij niet.

De Kunst van het Perspectieftekenen

Leer eenvoudig perspectief tekenen met dit boek voor beginners en gevorderden

De Kunst van Huisdieren tekenen

Eenvoudig huisdieren leren tekenen aan de hand van duidelijke en handige tips en overzichten

Klassieke school - Tekentechnieken

Visueel onderwijsmodel voor kunststudenten.
Met praktijkgerichte oefeningen.

De klassiek opgeleide kunstenares Juliette Aristides is de auteur van deze uitgave. Aristides gebruikt de werken van oude meesters en de meest gerespecteerde realistische kunstenaars van vandaag om principes te onthullen en te onderwijzen. In eigen tempo kunnen de studenten geleidelijk aan hun vaardigheden ontwikkelen.Met praktijkgerichte oefeningen voor het maken van o.a. stillevens en portretten.
"De klassieke school" is ideaal voor de kunststudent die op zoek is naar een tijdloos en visueel onderwijsmodel op tekengebied

De Klassieke School Tekenkunst in de Praktijk(inc. DVD)

In deze elegante en inspirerende uitgave deelt meester-schilderes, -tekenares en schrijfster Juliette Aristides het tekenproces op in kleine overzichtelijke lessen, introduceert ze toegankelijke principes en technieken, en deelt ze de tools die nodig zijn om het artistieke proces te begrijpen, zodat je zelf de mooiste tekeningen kunt creëren. De bijgevoegde DVD biedt real-time tekenlessen die door middel van instructies het leerproces bevorderen.

Iedereen kan Tekenen

In dit boek gaat auteur Barrington Barber in op de belangrijkste tekenonderwerpen - stillevens, figuren, landschappen en portretten - en demonstreert hij de specifieke vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Het boek is ingedeeld op techniek en toont per hoofdstuk een aantal voorbeelden om stapsgewijs te tekenen. De makkelijk te volgen aanpak van Barber maakt hem
de ideale begeleider voor zowel beginners als gevorderden.
Voor tekenaars die hun vaardigheden willen opbouwen en/of verfijnen, is dit boek van onschatbare waarde

Modetekenen

Dit is dé complete handleiding voor het tekenen van modefiguren. Aan de hand van voorbeelden en technische aanwijzingen toont het stap voor stap hoe een modetekening ontstaat. Van het uitwerken van indrukken, de tekening en de styling, tot aan de presentatie - alles komt aan bod!
De vele voorbeelden en schitterende illustraties maken dit boek een inspiratiebron voor iedere mode-liefhebber!

Wilde Dieren Tekenen

Wilde dieren tekenen is het resultaat van J.C. Amberlyns levenslange observatie van wilde dieren en haar bestudering van tekentechnieken om de schoonheid van de natuur weer te geven. Er zijn levendige beschrijvingen en honderden gedetailleerde tekeningen van meer dan zestig diersoorten; wolven, vossen, katachtigen, wezels, beren, herten, bergschapen en –geiten, konijnen, hazen, eekhoorns en nog veel meer! Alles wat je moet weten om een bepaalde soort te tekenen is te vinden – van details op de kop en het lijf, vachtkleur en –textuur, tot de manier waarop het dier zich beweegt. Tien voorbeelden met verschillende materialen zoals potlood, inkt, houtskool en kleurpotlood, laten zien hoe je stap voor stap het werk van een gevestigde kunstenaar maakt. Dit rijk geïllustreerde handboek bevat alle informatie en inspiratie om boeiende portretten van wilde dieren te tekenen.
 • Auteur(s): J.C. Amberlyn
 • ISBN: 978-90-5764-965-3
 • Uitvoering: paperback, 192 pagina's
 • Afmeting: 215 x 267 mm.

Het Complete Tekenboek

MOMENTEEL NIET LEVERBAAR!
Dit boek is zowel voor beginnende als voor gevorderde kunstenaars een onmisbaar handboek om alles te leren over het tekenen van stillevens, figuren, landschappen en portretten. Barber begint bij de basisbeginselen zoals techniek, perspectief en compositie. Daarbij moedigt hij de lezer aan zijn artistieke persoonlijkheid te manifesteren en echte kunstwerken te scheppen.
In een aantrekkelijke uitgave die prachtig is geïllustreerd met voorbeelden en duidelijke beschrijvingen, heeft de auteur een onmisbaar, praktisch tekenboek geschreven voor kunstenaars van alle niveaus.
 • Auteur(s): Barrington Barber
 • ISBN: 978-90-5764-778-9
 • Uitvoering: paperback, 448 pagina's
 • Afmeting: 210 x 295 mm

Snel en Bekwaam Tekenen

Iedereen kan leren tekenen door te schetsen, uit te vegen en te krabbelen. Dit is het bewijs dat snel en bekwaam tekenen vooral ook heel erg leuk kan zijn! Een vliegende start Ontdek de beste materialen en hulpmiddelen om mee van start te gaan. Michael Sanders deelt zijn simpele technieken waardoor u snel en gemakkelijk goed leert tekenen Uitvegen, mengen, arceren – experimenteer met de veelzijdigheid van verschillende tekenmethoden. Aan de hand van geïllustreerde, simpele stappen maakt u snel uw eigen tekeningen
 • Auteur(s): Michael Sanders
 • ISBN: 9789036627573
 • Uitvoering: Gebonden 121 pagina's
 • Afmeting: 215x282mm

Eenvoudig Mensen Tekenen

Het tekenen van anatomisch correcte figuren is lang niet zo moeilijk als je misschien denkt. Je hoeft echt niet elk bot en elke spier te kennen. Dit boek legt duidelijk uit welke lichaamsdelen de zichtbare vorm van het lichaam beïnvloeden. Het vertelt stap voor stap hoe je figuren in rust en in beweging kunt tekenen - van gelaatstrekken via de belangrijkste kenmerken van het lichaam tot een goed gebruik van perspectief. Dit is geen saai anatomieboek, maar een inspirerende handleiding bij het tekenen van het menselijk lichaam.
 • Auteur(s): Christopher Hart
 • ISBN: 978-90-8998-029-8
 • Uitvoering: paperback, 140 pagina's
 • Afmeting: 215 x 280 mm

Dieren Tekenen

Dieren zijn een geliefd onderwerp voor menig tekenaar. In dit boek komen diverse diersoorten aan bod, waarbij in duidelijke stappen uiteengezet wordt wat de karakteristieke kenmerken zijn om op te letten bij het tekenen. Met veel aandacht voor het edele paard, maar tevens uitgebreide hoofdstukken met diverse dieren van de boerderij en uit de jungle. Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde tekenaar.
 • Auteur(s): Walter Foster, Steve Napier
 • Afmetingen  13x290x216 mm
 • Uitvoering: paperback   95 pagina's
 • ISBN: 9789057649301

Auto's Monstertrucks en Vliegtuigen Tekenen

Voertuigen blijven fascineren; groot, snel, stoer, sterk... En met een goede basis wordt het nog leuker om ze te tekenen, of het nu gaat om een bloedsnelle Ferrari of om een oersterke bulldozer. In dit boek komen diverse auto´s, trucks, machines en vliegtuigen aan bod, waarbij in eenvoudige stappen duidelijk wordt waar je op moet letten bij het tekenen. Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde tekenaar.
 • Auteur(s): Steve Napier
 • ISBN: 978-90-5764-929-5
 • Uitvoering: paperback, 96 pagina's
 • Afmeting: 215 x 290 mm

Wilde Dieren Teken en Schilderen

In de wildernis (of in de dierentuin) zijn de mooiste dieren te spotten. Auteur Vic Bearcroft kan uren naar ze kijken; naar hun gezichts- uitdrukkingen, bewegingen, vacht en kleur. Hij start in dit boek met een beknopte uitleg over teken- en schildermaterialen en beschrijft daarna diverse technieken om details van dieren – met name de ogen, vacht, hoeven, hoorns, etc. – realistisch op papier te zetten. In totaal komen ruim 25 wilde dieren stap voor stap aan bod, ingedeeld in 6 categorieën: kat- en hondachtigen, hoefdieren, beren, olifanten en apen.

Honden, Katten en andere dieren tekenen

Dieren zijn een geliefd onderwerp voor menig tekenaar. Met een goede basis wordt het nog leuker om elk willekeurig dier op papier te zetten, of het nu gaat om een Duitse herder of om een Afrikaanse olifant. In dit boek komen diverse diersoorten aan bod, waarbij in duidelijke stappen uiteengezet wordt wat de karakteristieke kenmerken zijn om op te letten bij het tekenen. Met veel aandacht voor onze eigen hond en kat, maar ook een uitgebreid hoofdstuk met diverse dieren in het wild, van de boerderij of uit de jungle. Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde tekenaar.

Leren Tekenen

Tekenen is een hobby waar jong en oud veel plezier aan kan beleven. Met een goede basis wordt het nog leuker om elk zelfgekozen onderwerp op papier te zetten. In Leren tekenen komen diverse onderwerpen en tekenstijlen aan bod, zoals het tekenen van bloemen, dieren en mensen, met potlood of inkt, realistisch of in cartoonstijl. Het tweede deel van dit boek laat zien hoe mensen en voorwerpen in perspectief kunnen worden getekend, zodat ze op levensechte wijze en in de juiste proporties op papier worden gezet.
Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde tekenaar.
 • Auteur(s): Walter Foster, Ernest Norling
 • Uitvoering: Paperback, 96 pagina's
 • ISBN:9789057649233
 • Afmeting: 216x290mm.

Mensen Tekenen

Het tekenen van mensen is een uitdagende en inspirerende bezigheid. Alle aspecten van het tekenen van de mens komen in dit boek aan bod: het gezicht, de onderdelen en verhoudingen van het gezicht, verschillen tussen mannen en vrouwen en tussen volwassenen en kinderen, de proporties van het lichaam en lichamen in beweging. Het uitgebreide hoofdstuk over anatomie laat zien hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en hoe de botten en spieren het uiterlijk van een model, en dus de tekening, beïnvloeden.
Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde tekenaar.
 • Auteur(s): Walter Foster
 • ISBN: 978-90-5764-924-0
 • Uitvoering: paperback, 96 pagina's
 • Afmeting: 215 x 290 mm