Boeken uit onze actuele folders
!

Grenzeloze Creativiteit in Acryl

Gooi het eens over een heel andere boeg! Neem acryl als basis en mix het met diverse technieken & materialen en je zult zien wat voor verrassende effecten het oplevert.

Dit boek bevat de volgende onderdelen:

 • Een goede basis leggen: technieken voor het prepareren van de ondergrond met variaties om al in het gessostadium een levendiger resultaat te krijgen.
 • Structuur aanbrengen: ondersteunen van de compositie met collages, textuur, kleur, lijn- en beeldeffecten.
 • Complexiteit opbouwen: unieke, genuanceerde effecten maken met collages, monoprints, verftechnieken, transparante en textuurelementen, verffilms en patronen.
 • Details uitwerken: de puntjes op de i zetten door gebruik te maken van oppervlaktebehandelingen, spuitverf en bijzondere verfeffecten.

Wees vrij en ga je eigen weg. De mogelijkheden met acryl zijn grenzeloos!

Aquarelleren en Experimenteren

Ontdek je creativiteit met aquarelverf.

Heather Smith Jones

Een echte aanrader voor liefhebbers van aquarel!

• Praktisch boek met veel voorbeelden
• Grensverleggend!
• Inclusief galerie met schitterende aquarellen van de auteur

Fascinerende landschappen

De wereld van het acrylschilderen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd: het is uitgegroeid tot een ondoorzichtig bos van mediums, gereedschappen en technieken.

Klimmer neemt de lezer mee naar de wereld van abstract geschilderde landschappen en draagt zijn kennis in woord en beeld en op begrijpelijke wijze over. Zo laat hij zijn lezers kennismaken met verschillende oppervlakte-effecten die met paletmes, spons, borstel en o.a. spattechnieken te creëren zijn. Maar ook aspecten als inzicht in kleur en perspectief komen in het boek aan bod. Zelfs de indrukwekkendste schilderijen blijken nu relatief eenvoudig te maken.

Een bron van kennis en inspiratie voor zowel een beginnende als gevorderde kunstenaar.

 • Stap- voor-stapinstructies met veel foto's
 • Technieken, kennis en inspiratie
 • Voor beginnende en gevorderde kunstenaars

De Magie van olieverf

Een magisch avontuur zonder einde. Leer op eenvoudige wijze de schijnbare mysteries van olieverf kennen.
Auteur Herdin weet als geen ander hoe je zowel beginners als gevorderden kunt inwijden in de geheimen van de realistische schilderkunst. De basistechnieken worden uitgelegd aan de hand van vele voorbeelden die stapsgewijs getoond worden. Met dit boek ontdek je de vele mogelijkheden van olieverf. De magie van olieverf, nu als paperbackeditie en in prijs verlaagd!

Abstract, een bron van inspiratie

Na het succes van 'Ga Abstract' en 'Ga Abstract 2 De Praktijk' opnieuw een boek waarin lessen en studieopdrachten centraal staan. De 'Abstracte Schilder Methode' is de nieuwe manier van studeren, waarbij het schilderen vanuit uzelf en het ontwikkelen van artistieke vaardigheden centraal staan. De methode opent de weg naar de essentie van het schilderen: de weg naar creativiteit, expressiviteit, originaliteit en eigenheid. Een boek voor amateurs, professionele kunstenaars, docenten en studenten die zich willen richten op het non-figuratieve en abstracte schilderen.

Ga abstract, de praktijk

Ga abstract, de praktijk bevat 65 studieopdrachten waarmee u zelfstandig aan de slag gaat. Een boek voor zowel amateurs als professionele kunstenaars en voor docenten en studenten die zich willen richten op het non-figuratieve en abstracte schilderen.

Abstract, het spel met techniek en textuur

Abstract schilderen is de basis voor artistieke vrijheid

Auteur Rolina van Vliet liet de kunstenaar in eerdere boeken kennis maken met de abstracte schildermethode. Dit is een methode waarbij het schilderen vanuit zichzelf en het ontwikkelen van artistieke vaardigheden centraal staan. In dit boek wordt ingegaan op de praktijk en het belang van het vrije spel met techniek en textuur, voor met name het abstracte en non-figuratieve schilderen. Na de basisuitleg volgt een keur aan studieopdrachten - inclusief tips en inspirerende afbeeldingen - om het abstracte schilderen in praktijk te kunnen brengen. Een inspirerend studieboek voor (kunst)docenten, studenten, amateurs en professionals.

Ga abstract, de weg naar creativiteit

Ga Abstract behandelt vragen als: hoe kunnen primaire of secundaire beeldelementen een kunstwerk maken of breken, wat bezit een goede compositie en hoe ga ik op zoek naar inspiratie? Bovendien bevat het verschillende vaardigheden, handige tips voor de kunstenaar en kleurrijke kunstwerken uit de praktijk. Zowel professionals als amateurs kunnen meteen aan de slag met dit boek!

BodyPARTs

Een visueel opgezette, praktische handleiding om een persoonlijke stijl te ontwikkelen.

Simon Jennings

Het menselijk lichaam is een klassiek, artistiek en mooi onderwerp; inspirerend en uitdagend. Dit uitgebreide bronnenboek toont de vele manieren om het lichaam te tekenen en biedt daarnaast instructie, raad en visuele inspiratie op tekengebied.

BodypARTs behandelt de basisanatomie en de techniek om de details, zoals handen, ogen en de mond te leren tekenen. BodypARTs neemt de lezer ook mee achter de gesloten deuren van het tekenateliers van de professionele kunstenaar om te laten zien hoe zij de problemen aanpakken en oplossen.

Een visueel praktische handleiding om een persoonlijke stijl te ontwikkelen.

Iconen Schilderen

Van oorsprong is de icoon een traditionele schildering uit de wereld van de orthodoxe kerk. Het boek gaat in op de praktische kant, het zelf vervaardigen van een icoon volgens deze oude traditie. .
De zes auteurs werken volgens de strikte richtlijnen van de Byzantijnse traditie. Het boek geeft heldere instructies voor alle stadia van het proces: de voorbereiding van houten panelen, de keuze van het onderwerp, de kleurcombinaties en de stapsgewijze opbouw van het schilderen van de zes geselecteerde icoonmotieven. Het boek is rijkelijk geïllustreerd. En alle werken zijn uitgebreid beschreven en de opbouw ervan wordt stapsgewijs getoond. geschikt voor zowel beginners als gevorderden

Dieren tekenen en schilderen met Marjolein Kruijt

BINDWIJZE: Harde kaft.
AANTAL PAG: 143

‘Dieren schilderen gaat verder dan alleen gelijkenis, de essentie ligt diep in de ogen’ Marjolein
Hoe blaas je leven in de ogen? Hoe krijg je ruimte in de vacht?

Kunstenares Marjolein Kruijt toont in dit boek hoe je het karakter van dieren kunt vangen in pastel, aquarel en olieverf. Naast een aantal basistekentechnieken volgen de lessen voor het maken van een realistische tekening of schilderij. Met uitleg en tips over kleurgebruik, lichtval, ruimte en compositie. Middels een aantal oefeningen leer je hoe te schetsen en op locatie te werken. Dit boek toont voor elk wat wils, beginnend of gevorderd.

Anatomie voor Kunstenaars

In prijs verlaagd!!

Een gedetailleerd en visueel aantrekkelijk naslagwerk.

Sarah Simblet

In Anatomie voor kunstenaars ontsluiert kunstenaar Sarah Simblet de bouw van
het menselijk lichaam en laat ze ons aan de hand van prachtige foto's en tekeningen zien hoe we alle onderdelen van het menselijke figuur realistisch vast kunnen leggen. In zes tekenlessen leert men met nieuwe ogen naar het lichaam te kijken en worden er technieken getoond om skelet, hoofd, ribben, bekken, handen en voeten te observeren en te tekenen. De pagina's van kalkeerpapier zijn hierbij een handig hulpmiddel.

Flora voor kunstenaars

In prijs verlaagd!!
Fantastische visuele handleiding voor iedereen met belangstelling voor planten en hun rol in de kunst
In dit boek illustreert Sarah Simblet een ongelofelijke variatie in bloemen, planten en bomen als inspiratie om te observeren en te tekenen. De schitterende tekeningen, aangevuld met prachtige fotoportretten van planten, laten zien hoe wortels, stengels, bladeren, bloemen en
vruchten in elkaar zitten. De tekenlessen en voorbeelden uit Sarah’s schetsboeken brengen u de vaardigheden bij die u nodig hebt om planten goed op papier te zetten.

Iedereen kan Tekenen

In dit boek gaat auteur Barrington Barber in op de belangrijkste tekenonderwerpen - stillevens, figuren, landschappen en portretten - en demonstreert hij de specifieke vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Het boek is ingedeeld op techniek en toont per hoofdstuk een aantal voorbeelden om stapsgewijs te tekenen. De makkelijk te volgen aanpak van Barber maakt hem
de ideale begeleider voor zowel beginners als gevorderden.
Voor tekenaars die hun vaardigheden willen opbouwen en/of verfijnen, is dit boek van onschatbare waarde

Stillevens in Olieverf

Dit prachtige, instructieve boek maakt gebruik van het stilleven als een praktisch voorbeeld om verschillende olieverftechnieken onder de knie te krijgen, door middel van stap-voor-stapillustraties, voorbeelden en tips; zoals hoe je je atelier het beste in kan richten en het prepareren van je canvas of papier voor het werken met olieverf.
Van simpele composities tot meer complexe arrangementen, Stillevens in olieverf biedt iedereen de basis van het schilderen in olieverf.

Kleurenleer J. Ittens

Inprijs verlaagd!!
Deze 'Kleurenleer' van Johannes Itten is een verkorte uitgave - zonder de reprodukties van de schilderijen - van zijn beroemde boek 'Kunst der Farbe' (in het Nederlands verschenen onder de titel 'Kunst en kleur'). Deze studie-uitgave geeft overigens de gehele kleurentheorie weer. Het is een zeer bruikbaar boek dat bestemd is voor kunstenaars, docenten en studenten van kunst- en ontwerpopleidingen, en voor allen die zich voor kleur interesseren.

Modetekenen

Dit is dé complete handleiding voor het tekenen van modefiguren. Aan de hand van voorbeelden en technische aanwijzingen toont het stap voor stap hoe een modetekening ontstaat. Van het uitwerken van indrukken, de tekening en de styling, tot aan de presentatie - alles komt aan bod!
De vele voorbeelden en schitterende illustraties maken dit boek een inspiratiebron voor iedere mode-liefhebber!

Aquarel in Beeld

Dubbel praktisch: de combinatie van boek én bewegend beeld! Met DVD!

Albert-Jan Cool

In dit nieuwe aquarelboek worden vele prachtige aquarellen van Nederlandse bodem gepresenteerd. Albert-Jan Cool beschrijft zijn aquarellen tot in detail en de dvd toont de cruciale stappen van de totstandkoming. Hoe hanteer je bijvoorbeeld het penseel voor het schilderen van een wolkenpartij, water of weiland? Het samengaan van een dvd en boek is voor de (amateur)kunstenaar een uitstekende basis om een stap te maken in zijn creatieve ontwikkeling.

Meester van de Compositie

De bekende Nederlandse beeldend kunstenaar Bob Tomanovic beschrijft in deze uitgebreide editie van Meester van de compositie tot in detail hoe de compositorische taal werkt. Deze kennis is op alle niveaus, van de amateurkunstschilder tot de professionele beeldend kunstenaar, uitstekend toepasbaar. Door enkele toevoegingen en aanpassingen is dit een onmisbare uitgave voor kunstschilders die een stap verder in hun ontwikkeling willen maken.

De theorie in dit boek geeft u een goed inzicht in de compositie waardoor u een beter overzicht van de speelruimte ontwikkelt. Tevens worden de moderne en veelgebruikte kunstschildermaterialen onder de loep genomen. De theorie wordt rijkelijk ondersteund met voorbeelden. Naast de uitgebreide theorie heeft de auteur tien compositorische oefeningen toegevoegd waarmee u zich verder kunt ontplooien. De oefeningen zijn in de praktijk getoetst door Bob, waardoor het geheel nog toegankelijker wordt. In de galerie aan het eind van het boek geeft Bob commentaar op zijn werk en licht hij zijn visie op de compositorische elementen toe.

 • Auteur(s): S.B. Tonanovic
 • ISBN: 9789043916066
 • Uitvoering: Gebonden harde kaft 151 pagina's
 • Afmeting: 225x255mm.