Olieverf
!

De Magie van olieverf

Een magisch avontuur zonder einde. Leer op eenvoudige wijze de schijnbare mysteries van olieverf kennen.
Auteur Herdin weet als geen ander hoe je zowel beginners als gevorderden kunt inwijden in de geheimen van de realistische schilderkunst. De basistechnieken worden uitgelegd aan de hand van vele voorbeelden die stapsgewijs getoond worden. Met dit boek ontdek je de vele mogelijkheden van olieverf. De magie van olieverf, nu als paperbackeditie en in prijs verlaagd!

Iconen Schilderen

Van oorsprong is de icoon een traditionele schildering uit de wereld van de orthodoxe kerk. Het boek gaat in op de praktische kant, het zelf vervaardigen van een icoon volgens deze oude traditie. .
De zes auteurs werken volgens de strikte richtlijnen van de Byzantijnse traditie. Het boek geeft heldere instructies voor alle stadia van het proces: de voorbereiding van houten panelen, de keuze van het onderwerp, de kleurcombinaties en de stapsgewijze opbouw van het schilderen van de zes geselecteerde icoonmotieven. Het boek is rijkelijk geïllustreerd. En alle werken zijn uitgebreid beschreven en de opbouw ervan wordt stapsgewijs getoond. geschikt voor zowel beginners als gevorderden

Stillevens in Olieverf

Dit prachtige, instructieve boek maakt gebruik van het stilleven als een praktisch voorbeeld om verschillende olieverftechnieken onder de knie te krijgen, door middel van stap-voor-stapillustraties, voorbeelden en tips; zoals hoe je je atelier het beste in kan richten en het prepareren van je canvas of papier voor het werken met olieverf.
Van simpele composities tot meer complexe arrangementen, Stillevens in olieverf biedt iedereen de basis van het schilderen in olieverf.