Acryl
!

Van figuratief naar abstract

Hoe abstract kan je schilderij zijn?
Een avontuurlijke ontdekkingstocht naar vrijheid in schilderkunst
Laura Reiter beschrijft in dit boek, aan de hand van vele voorbeelden, de mogelijkheden om realistisch werk om te bouwen tot een abstract schilderij. De centrale vraag is telkens: Waar ligt de grens, en is er eigenlijk wel een grens? Ga experimenteren met materialen, vormen, kleuren en compositie. Reiter bespreekt alle fases van deze ontdekkingstocht met als einddoel een handreiking naar een persoonlijke en vrije schilderstijl. Dit boeiende boek zal het schilderplezier van elke kunstenaar vergroten!

Het Nieuwe acryl - bronnenboek

Duidelijk overzicht van nagenoeg alle materialen, technieken en toepassingen voor de acrylschilders van nu

Expressie in acryl

Dit boek staat bol van de inspiratie en is een uitdaging voor elke kunstenaar, beginnend of gevorderd.
De schrijfster Patti Brady is vooral in de Verenigde Staten een begrip voor de kunstenaar die verder wil met speciale acrylverf toepassingen en hulpmiddelen.

Acrylverf is momenteel veruit de populairste verfsoort voor kunstenaars. Niet alleen door de prachtige kleurenrange waarin het verkrijgbaar maar ook door de ongekende mogelijkheden die deze verfsoort biedt. De verf laat zich met vrijwel elk medium mengen en daarmee kunnen de prachtigste effecten worden gecreëerd. In dit boek worden hoofdstuk na hoofdstuk de meest uiteenlopende effecten beschreven en getoond. Het boek staat bol van de inspiratie en is een uitdaging voor elke kunstenaar, beginnend of gevorderd.

Abstraheren kun je leren

Het boek behandelt een ‘grijs’ maar kleurrijk gebied tussen figuratie en abstractie figuratie en abstractie

Abstraheren kun je leren bestrijkt een breed terrein. De losse, impressionistische wijze van schilderen van Kees van Aalst laat veel over aan de fantasie van de beschouwer. In zijn werk is het onderwerp herkenbaar, maar het staat mijlenver af van de fotografische benadering. Met vrijheid en losheid geschilderd. Hij laat de lezer zijn fantasie en verbeelding gebruiken. Deze fraaie uitgave is een stimulans om te gaan experimenteren met de getoonde werkwijze en voorbeelden met als doel het ontwikkelen van een eigen signatuur. Deze uitdagende methode is vooral bedoeld voor de enigszins gevorderde schilder.

De Kracht van acryl,

Kunstenaar Jean-Paul van Boxtel laat je kennismaken met de innovatieve technieken en toepassingen van acrylverf. Gaandeweg leer je het medium acryl steeds beter te doorzien. De toepassingen worden in de vorm van creatieve projecten stap voor stap beschreven en ondersteund door werkelijk prachtig beeldmateriaal. Een compleet naslagwerk waar vele malen naar teruggegrepen zal worden. De kracht van acrylis bestemd voor kunstenaars, docenten en studenten van elk niveau.

Schilderen met acryl