Boeken over Kleurenleer
!

Kunstzinnig.nl

‘Ieder mens is een kunstenaar’ Joseph Beuys
Kunstzinnig.nl laat zien dat kunst dichtbij is

Meer dan vijftig succesvolle kunstenaars laten inspirerend werk zien en leggen uit wat hen drijft. Over idealisten die doen waar ze zin in hebben, onder wie een schilderende piloot en een gewezen kapster die inmiddels leeft van de kunst. Wie dit boek leest, zal denken: dat wil ik ook! En dat niet alleen: de gids vult een gat in de markt en biedt kwalitatieve en betaalbare kunst. De interieurideeën, cadeautips en workshops maken het plaatje compleet. Onmisbaar voor kunstzinnige makers, kijkers en kopers!

Kleur ben je zelf

MOMENTEEL NIET LEVERBAAR!!
Kleur ben je zelf is een praktisch en informatief boek over hoe je kleur kunt inzetten in je leven. Aan de hand van tekeningen of schilderingen, gebruikmakend van verschillende kleurmaterialen en technieken, maak je intensief kennis met kleur. De oefeningen, ondersteund door een vraag- en interpretatielijst, leert de lezer kleur te analyseren. Deze rijk geïllustreerde uitgave is een waardevolle informatie- en inspiratiebron in de zoektocht naar de diepere betekenis van kleur.

Kleuren mengen in de praktijk

De mengmethode van Helen van Wyk gaat uit van zes basiskleuren: geel, oranje, rood,
violet, blauw en groen. De gewenste kleur komt tot stand door variatie van drie belangrijke
aspecten van deze hoofdkleuren: toonwaarde (mate van licht en donkerheid), intensiteit
(helderheid) en schakering. Een overzichtelijk praktijkboek waar elke olieverf- en acrylverfschilder mee uit de voeten kan.

Kleurenleer J. Ittens

Inprijs verlaagd!!
Deze 'Kleurenleer' van Johannes Itten is een verkorte uitgave - zonder de reprodukties van de schilderijen - van zijn beroemde boek 'Kunst der Farbe' (in het Nederlands verschenen onder de titel 'Kunst en kleur'). Deze studie-uitgave geeft overigens de gehele kleurentheorie weer. Het is een zeer bruikbaar boek dat bestemd is voor kunstenaars, docenten en studenten van kunst- en ontwerpopleidingen, en voor allen die zich voor kleur interesseren.

Grenzeloze Creativiteit in Acryl

Gooi het eens over een heel andere boeg! Neem acryl als basis en mix het met diverse technieken & materialen en je zult zien wat voor verrassende effecten het oplevert.

Dit boek bevat de volgende onderdelen:

  • Een goede basis leggen: technieken voor het prepareren van de ondergrond met variaties om al in het gessostadium een levendiger resultaat te krijgen.
  • Structuur aanbrengen: ondersteunen van de compositie met collages, textuur, kleur, lijn- en beeldeffecten.
  • Complexiteit opbouwen: unieke, genuanceerde effecten maken met collages, monoprints, verftechnieken, transparante en textuurelementen, verffilms en patronen.
  • Details uitwerken: de puntjes op de i zetten door gebruik te maken van oppervlaktebehandelingen, spuitverf en bijzondere verfeffecten.

Wees vrij en ga je eigen weg. De mogelijkheden met acryl zijn grenzeloos!

Kunst en kleur

De Kracht van kleur

Het boek start met de drie primaire kleuren om kennis te maken met het samenstellen van kleur. Gaandeweg het boek komen de andere kleuren ook aan bod. De fraaie sfeerfoto’s dienen als uitgangspunt bij het tot stand komen van een kleurenpalet. De toepassingen ter ondersteuning van de kleurtheorie worden in de vorm van een aantal creatieve projecten beschreven. De kracht van kleur is rijkelijk geïllustreerd; de vele prachtige foto’s zijn gemaakt door de auteur Jean-Paul van Boxtel. Het boek is bestemd voor docenten en studenten en kunstenaars van elk niveau.